Ознака: „Македокс“

Со премиера на „Медена земја“ и концерт на „Фолтин“ вечерва се...

Со доделувањето на наградите, премиерата на документарниот филм „Медена земја“ на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов и концерт на групата „Фолтин“ вечерва во Куршумли-ан...

Снимајте филмови само ако чинот ве прави среќни

Почна форумот на „Македокс“ Фестивалот на креативен документарен филм „Македокс“, Агенцијата за филм на Македонија и „Медиа деск МК“ деновиве го организираат првиот форум за...

Голем интерес за македонските документарни филмови на „Македокс“

Премиерите на македонските документарни филмови на „Македокс“ направија програмски бум на годинашното фестивалско издание, со што се потврди дека се вистинска магија која привлекува...

Прикажан последниот филм на Гарванлиева „Тетовски самрак“

Во „Чифте-амам“ е отворена и фотоизложбата „Љубените. Сеќавање на еден заеднички живот“, на која се прикажани портрети од сопружниците Билјана Гарванлиева и Мануел Цимер,...

„Македокс“: Одржана премиера на „Тетовски самрак“, почнува детската и младинската програма

Сензитивната и интимна приказна што ја носи изложбата „Љубените. Сеќавање на еден заеднички живот“, дванаесет портрети на Билјана Гарванлиева (1973-2016) и Мануел Цимер, поттикна...

Почна десеттиот „МакеДокс“

Првата вечер на фестивалот „МакеДокс“ беше посветена на ентузијастичката екипа која веќе десет години го свива своето гнездо во Куршумли-ан, неуморно ги толкува слоевите...

Германија – земја во фокус на годинашното издание на „МакеДокс“

Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“ годинава програмата „Земја во фокус“ ја посветува на Германија. Организаторите на фестивалот чијшто почеток ќе биде означен утре,...

Mастеркласот на Виктор Косаковски и работилницата на Јана Цисар на „МакеДокс“

Мастер-клас со наслов „Не следете ги моите правила. Направете си свои“ на 24 август во Даут Пашин Амам ќе одржи еден од најзначајните европски...

Последниот филм на Гарванлиева на јубилејниот „Македокс“

Десет македонски документарни филмови ќе бидат прикажани како дел од програмата на годинашното 10-то јубилејно издание на фестивалот за креативен документарен филм „Македокс“, најавија...

Бесплатна проекција на „Д веј од клаве“ во рамките на „Македокс“

  Во рамките на фестивалот „Македокс“, вечерва во „Кино култура“, со почеток во 20 часот, ќе се одржи бесплатна проекција на документарниот филм „Д веј...