Ознака: „Македокс“

Со настанот „Слеј се со тишината“ започна фестивалот „Македокс“

Фестивалското гнездо Куршумли ан нема да биде ставено во функција за филмските проекции од програмата на 11. издание на Фестивалот на креативен документарен филм...

Хибридно 11-то издание на „Македокс“ со проекции на отворено и онлајн...

Фестивалот на креативен документарен филм „Македокс“ на прес-конференција, што се одржа на 14 август во Куршумли ан, ја објави програмата и дополнителните активности за...

Отворен повик за учество на форумот МакеКоПроДокс

Форумот МакеКоПроДокс има за цел да развие стратешки план за зајакнување на копродукциите на документарниот филм помеѓу земјите од Балканот. На форумот ќе присуствуваат...

Повик за учество во работилницата за звук на фестивалот „Македокс“

Единаесеттото издание на фестивалот на креативен документарен филм „Македокс“, под мотото „Слеј се со тишината“, ќе се фокусира на дизајнот на звук. Шест проекти...

Креативна Европа МЕДИА со поддршка за „Македокс“ и најновиот филм на...

Агенцијата за филм соопшти дека фестивалот „Македокс“ и новиот филм во развој на продукцијата „Сестри и брат Митевски“ добија финансиска поддршка од програмата Креативна Европа...

„Македокс“ почнува партнерство со три етаблирани фестивали за документарни филмови

Фестивалот за документарни филмови „Македокс“ е дел од нова мрежа во која учествуваат фестивали од Германија, Шпанија и Франција. Мрежата е именувана Фестдокс нетворк, а...

„Развој на филмска маркетинг стратегија“ – работилница со Матијас Ношис

На покана од „Медиа Деск МК“ во Скопје на 2-ри и 3-ти октомври, Матијас Ношис, основачот на една од најреномираните маркетинг агенции за филм...

Премиерата на „Медена земја“ – совршен крај за јубилејниот „Македокс“

Премиерата на „Медена земја“ е круна на македонската програма што беше прикажана во текот на годинашното издание на „Македокс“ и во чии рамки беа...

Со премиера на „Медена земја“ заврши десетото издание на „Македокс“

Со бурен и долготраен аплауз синоќа беа дочекани три моменти на последната вечер на 10. „Македокс“. Првиот беше објавата на наградата „Млад кромид“ –...

„Соло“ ја доби наградата за најдобар филм на „Македокс“

Наградите на „Македокс“, за кои одлучуваа пет комисии составени од 15 еминентни странски и домашни автори, беа доделени синоќа на затворањето на фестивалот за...