Ознака: мазут

Одземени лиценците на две компании за трговија со мазут и „евродизел“,...

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) донесе одлуки со кои им ги одзеде лиценците на трговците на големо: „Пертинакс“ ДООЕЛ Скопје во...

Регулаторна им го скрати рокот за обезбедување резерви на трговците со...

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на денешната главна седница донесе одлуки, со кои им даде рок од 90 дена на трговците на...

Компанијата „Евротим“ од Кичево доби забрана за работа поради мазутот

Државниот пазарен инспекторат изрече забрана за работа на компанијата „Евротим“ од Кичево поради отстапки во кавлитетот на мазут, при дополнителнителните анализи. - Државниот пазарен инспекторат...

Регулаторна отпочна постапка за одземање лиценци на четири компании за трговија...

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги отпочна постапка за одземање на лиценци на трговците на големо РКМ ДООЕЛ Скопје, Супертрејд ДООЕЛ увоз-извоз Скопје,...

Забрани за работа и парични казни изречени поради неправилности со увозот...

Кај седум компании изречени се прекршочни казни во вкупен износ од 55.510 евра. Казните се поради немање залихи во резервоарите, што е законска обврска...

Владата усвои нови заклучоци за контрола на увезениот мазут

Владата, денеска, ја одржа 76-тата седница, на која беа усвоени дополнителни заклучоци на веќе донесените од претходната седница во однос на увозот, контролата и...

Бектеши: Откриени неправилности кај три компании за увоз на мазут

Кај три компании се утврдени неправилности во делот на исполнување на стандардите за увоз на мазут и веќе се вратени неколку цистерни со мазут...

Бектеши: Анализите од мазутот во вторник, стартуваат вонредни инспикциски надзори и...

Инспекциските контроли околу увозот на опасен мазут се речиси завршени и резултатите ќе бидат објавени во вторник, а од денеска Државниот пазарен инспекторат, кој...

„Хеленик петролеум“ преговара со Владата за решавање на спорот во кој...

Грчката компанија „Хеленик петролеиум“ соопшти дека води разговори со македонската Влада и дека се отворени за изнаоѓање спогодбено решение за спорот, поради кој минатата...