Ознака: Магдалена Филиповска-Грашкоска

Филиповска-Грашкоска: Kапацитетите на сите инспекторати се подигнати на највисоко ниво

Претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска, на денешната редовна прес-конференција информираше за инспекциските надзори направени од страна на шест инспекторати во периодот од 5...

Откриени фалсификувани средства за дезинфенција на пазарот

За пет дена, Државниот пазарен инспекторат затворил 20 угостителски објекти во повеќе градови, констатирал дека се продавале фалсификат средства за дезинфекција, утврдил зголемување на...

МАЛМЕД бара Владата да ја утврди цената на заштитните маски

Во изминативе три дена Инспекцискиот совет на терен утврдил дека во најголем процент се почитуваат мерките и препораките на Владата за заштита од коранавирусот,...