Ознака: „Магбет“

Борис Трајанов и Весна Ѓиновска Илкова во „Магбет“

Националната опера и балет ја најавува изведбата на операта „Магбет“, на 21 февруари, со почеток во 20 часот. Оваа драма, можеби една од најзначајните...

Операта „Магбет“ во Националната опера и балет

Националната опера и балет ја најавува изведбата на операта „Магбет“ на 21 февруари (петок), со почеток во 20 часот. Драма, можеби една од најзначајните на...

Осум претстави во трка за наградите на „Чернодрински“

МТФ „Војдан Чернодрински“ по 54-ти пат ќе се одржи од 7 до 15 јуни. Во официјална конкуренција ќе бидат осум претстави, а наградите за...

Во мај премиера на „Магбет“

Во Македонскиот народен театар во тек се подготовките на претставата „Магбет“ од Вилијам Шекспир во режија на Нела Витошевиќ. Претставата се поставува според препевот...