Ознака: „Мавровски меморијал“

Јада четврти и осми на Мавровскиот меморијал

Победник на двете трки, на 10 км, кај мажите беше Романецот Петрика Хоџу, а во женска конкуренција доминираше Хрватката Ведрана Малец Четврто и осмо место...

Мавровски меморијал по 57. пат

Во трките на пет и на 10 километри ќе настапат тркачи од 10 земји. Македонија ќе ја претставуваат 10 скијачи, предводени од олимпиецот Ставре...

Двојна победа на Хрватска на „Мавровскиот меморијал“

Хрватот Еди Дадиќ е победник на 56. „Мавровски меморијал“ во скијачко трчање, забележувајќи најдобро време од 26:28,3 минути на патеката долга 10 км. Втор...