1.8 C
Skopje
2.12.2021 - 20:00

Ознака: луѓе

„Човечката библиотека“ позајмува луѓе наместо книги за надминување на различностите

Рони Абергел, новинар и активист за човекови права со потекло од Данска, добил неверојатна идеја да основа несекојдневна библиотека во која наместо книги ќе...

ЕУ изложена на зголемена трговија со луѓе

Превземањето на власта во Авганистан од страна на талибанците ги врати повторно стравувањата за нов миграција во ЕУ и во регионот, но и проблемите...

Вистината не е за сите луѓе, туку само за оние што...

Не е најголема будала оној што не умее да чита, туку оној што мисли дека сѐ што ќе прочита е вистина, рекол нобеловецот Иво...

На планетата има шест пати повеќе птици отколку луѓе

Вилијам Корнвел од Универзитетот во Нов Јужен Велс во Сиднеј, заедно со неговиот тим истражувачи, спроведе студија што открива нови податоци за птиците: колку...

Луѓе и стаорци

Ако прифатиш да си дел од експеримент, готово е. Уште ако прифатиш да експериментираат врз тебе затоа што ти ветиле дека оттаму ќе излезеш...

Во Варош живеат трудољубиви луѓе

Иако меѓу Македонија и Русија растојанието е големо, сепак низ вековите наназад голем број патници и намерници од Русија го посетувале Прилеп и патем...

Кенгурите можат да научат да комуницираат со луѓето

Кенгурите можат да научат да комуницираат со луѓето на ист начин како и домашните кучиња, користејќи го својот поглед за да „покажат“ и да...

„Атлантик“: Луѓе ќе умираат поради пренатрупани болници

Многу показатели сугерираат дека следното лето ќе биде радосно и просперитетно и дека луѓето повторно ќе се собираат на отворено и во затворено. Но,...

Југославија по никоја цена нема да води преговори со ЕЗ…

Со одобрение на авторот, „Нова Македонија“ ексклузивно, во десет продолженија, ги објавува извадоците од книгата „Луѓе, времиња“ во која долгогодишниот претседател на македонското собрание...

Во ред ли е да се користат нацистичките научни откритија, ако...

Од ракетата „Аполо“ до новите лекови против ХИВ, до некои сознанија во науката е дојдено на сомнителен начин. Треба ли да се помириме со...