24.8 C
Skopje
31.7.2021 - 10:41

Ознака: луѓето

Што најмногу ги плаши луѓето

Некои стравови со возраста и зрелоста не се надминуваат Ирационални стравови што нè потат, нѐ предизвикуваат да скокнеме, да трепериме, да чувствуваме силно чукање на...

Карантинот ги зголемува депресијата и стресот кај луѓето

Студентите и учениците биле најизложени на последиците од пандемијата, а застапеноста на стресот кај популацијата била на повисоко ниво во споредба со други земји...

Откриени уште 50 гени што влијаат на бојата на очите кај...

Во студија спроведена на 195.000 лица, научниците во Лондон и во Ротердам откриле дека генетиката што влијае на бојата на очите е многу посложена...

И поларниот вортекс контра здравјето на луѓето

Ваквата синоптичка состојба на многу ниски температури во метеорологијата се нарекува поларен вортекс и се очекува да се почувствува во Македонија од денеска, па...

Дали е време за чипирање на луѓето?

Теоретичарите на заговор, се чини, беа во право. Чипирањето започна. Меѓутоа, иако многумина тврдеа дека луѓето ќе бидат чипирани од страна на сопственикот на...

Преспа заборавена и од Господ и од луѓето

Тамам пред да седнам да го пишувам текстот за овој петок на телефон ми се јави еден мој близок, млад човек, редовен читател на...

Животот е поубав кога имате доверба во луѓето

Јас сум суштество. Имам тело и душа. Физичкиот живот го живеам со основите и силите на телото, со неговите потреби и барања. Во психичка...

Луѓето што доцнат се посреќни

Научниците тврдат дека луѓето што доцнат се посреќни, на штета на оние што ги чекаат, а оваа мана е показател за нивниот позитивен став...

Со музика може да се лекуваат луѓето, но и билките и...

Во лекувањето со музика треба да се истакнат и древните методи, како исцелувањето со звук од гонг или со помош на звучни вибрации од...