7.8 C
Skopje
6.12.2021 - 22:35

Ознака: лузни

Разбивање на лузните на патријархалната парадигма

(преку првиот македонски игран филм „ФРОСИНА“) ФИЛМ+ФЕНОМЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА КИНЕМАТОГРАФИЈА. Пишува: Билјана Рајчинова „Сложеноста на феноменот на филмот како созвучје на повеќе уметности, нужно налага тој да...

Лузните од нашето образование

Започна уште една учебна година, а повторно се занимаваме со тоа како учениците немаат учебници. До кога цели генерации ќе минуваат низ системот на...

Лузни покриени од талентирани тату-мајстори

Некои луѓе имаат лузни што ја не само што ја разнишуваат нивната самодоверба, туку им враќаат и трауматични спомени секојпат кога ќе ги погледнат....