Ознака: луан старова

Промоција на книгата „Ервехе“ од Луан Старова во КИЦ – Софија

Oд 18.30 часот во Културно-информативниот центар на Македонија во Софија, ќе се одржи промоција на бугарското издание на книгата „Ервехе“ од акад. Луан Старова. Исполнета...

Промоција на романи од Луан Старова

Во свечената сала на МАНУ, денеска, со почеток во 12 часот, ќе се одржи промоција на четири романи објавени на хрватски јазик од писателот...

„Тим-прес“ од Загреб објави четири романи на Луан Старова

Издавачкиот центар „Тим-прес“ од Загреб, во еден том ги објави романите „Времето на козите“ и „Враќањето на козите“ на Луан Старова. Култниот роман на...

Промоција на романот „Граница“ на Луан Старова

Во градската библиотека „Браќа Миладиновци“ денеска напладне ќе биде промовиран романот „Граница“ од академик Луан Старова. - „Граница“ е шеснаесетта книга од неговата балканска...