28.2 C
Skopje
21.8.2019 - 11:48

Ознака: лои

Започна дополнителна лотарија за билети

Организаторите на Летните олимписки игри (ЛОИ) во Токио 2020 започнаа со втората лотарија за билети по неочекувано големата локална побарувачка, која ги принуди да...

Шпанија и Бразил водат со по три олимписки репрезентации

Шпанија и Бразил, на помалку од една година до почетокот на Летните олимписки игри (ЛОИ) в година во Јапонија, имаат најмногу, по три репрезентации...

Токио тестира разладни точки за ЛОИ

Организаторите на Летните олимписки игри в година во Токио ги тестираа водните спрејови и воздушните клима-уреди на еден одбојкарски меч, кои треба да помогнат...

Сто отсто рециклирани олимписки медали

Според информациите, собрани се потребните скапоцени метали за изработка за петте илјади рециклирани медали за ЛОИ и за ПОИ в година во Токио. Спортистите...

Акција на ИХФ за поголема популаризација на ракометот

Светската ракометна федерација (ИХФ) продолжи со популаризација на ракометот во земјите каде што е помалку развиен, а особено на американскиот континент. На конгресот одржан...

Во август нова лотарија за влезници за ЛОИ

Организаторите на ЛОИ 2020 во Токио ќе организираат дополнителна лотарија за влезници во август, главно за тие апликанти што не добиле ниту една влезница...

Во иднина цели региони можат да бидат домаќини на ЛОИ

ИОК одлучи кандидати за домаќини на летни или на зимски игри да можат заедно да бидат повеќе градови, земји или цели региони Олимписките игри досега...

На ЛОИ повеќе денови атлетика и првпат мешана штафета

На 29. Летни олимписки игри (ЛОИ) во 2020 година во Токио, што треба да се одржат од 22 јуни до 9 август, натпреварите во...

За олимписко злато ќе се игра до два добиени сета

Финалниот натпревар во тенис на Летните олимписки игри (ЛОИ) во 2020 година во Токио ќе се игра до два добиени сета, а не како...

Македонските стрелци над минималната квота за евентуален настап на ЛОИ

Тие на ЕП забележаа резултати над т.н. минимален квалификациски скор (МКС), што дава можност, врз основа на поднесена апликација до Трипартитната комисија на ИОК,...