Ознака: лозја

Флота на роботски соларни косилки одржува француски лозја

Францускиот стартап „Витировер“ разви автоматизирана соларна косилка што може да се користи во лозја и во други земјоделски полиња. Овие косилки може да се...

Десет успешни години на брендот „Стоби“

Репортажа од традиционалното закројување на лозјата и јубилејот на винарницата Изминатите години винарницата „Стоби“ учествуваше на сите реномирани саеми и освои награди и признанија на...

Штети од град кај лозјата и кај овошките

Прексиноќешното невреме проследено со град што го зафати тиквешкиот регион предизвика штети кај лозовите и кај овошните насади во селата Паликура и Курија. - Оштетени...