-2.2 C
Skopje
24.1.2022 - 11:50

Ознака: Ловџија

Ловџија ранил колега за време на лов

Педесет и четиригодишен жител на кочанското село Долни Подлог е приведен, бидејќи за време на лов вчера испукал куршум од пушка „застава М-70“ калибар...

Ловџија тешко повреден од негов колега додека биле на лов

Вчера во 14.35 часот во СВР Куманово било пријавено дека во местото викано „Голем камен“, во атар на село Матејче, општина Липково, додека биле...

Ранет ловџија кај Витолиште

Ловџија кој се наоѓал на лов во близина на селото Витолиште, Мариовско, кај рудникот е ранет. Оваа информација пред малку ја добивме во нашата...

Кога се чисти ловџиското оружје

Ако ловџијата ја остави пушката нечиста на крајот на ловната сезона, а била користена, тогаш веќе следната година постојат реални можности кај неа да...

Начини за самоодбрана од диви животни

Тие одбранбени начини или трикови можат да му го спасат животот на ловџијата Постојат начини, или може да се наречат и трикови, за преживување во...

Однесувањето на ловџијата во случај на невреме

Стручен тим професори за електрицитет од Дортмунд (Германија), кои се и ловџии, проучувале како дејствува невремето на ловџијата и како треба да постапи кога...

Однесувањето на ловџијата при лов

Ловот на дивата свиња секако дека не е едноставен процес. Ова диво животно многу брзо го насетува ловџијата и токму затоа тој мора да...

Ловџијата треба да му посвети внимание на своето куче

Често се случува младите и неискусни ловџиски кучиња да бидат заробени во вода и со тоа да бидат изложени на опасност, ако притоа ловџијата не...

Лов на јагула

Јагулите многу ретко се ловат, но сосема е сигурно дека во секоја вода постојат капитални примероци. Тие најмногу се ловат од јуни до септември,...

Испити за ловџиски кучиња

Натпреварувањето за кучињата птичари се случува во етапи од по 15 минути, а во зависност од расата постојат шест дисциплиниНатпреварувањето за кучињата птичари се...