Ознака: ловџиско куче

Одложување акција на ловџиско куче

Под одложување акција на ловџиско куче се подразбира навиката кога ловџијата може да го остави кучето на одредено место, од кое тоа може, но...

Гори основно училиште во Лондон (видео)

Во основно училиште во Лондон изби пожар, и засега нема информации за повредени, јави Би-Би-Си. Лондонската противпожарна служба соопшти дека 12 возила и 80 пожарникари...

Метод на исхрана кај ловџиските кучиња

Постојат два основни метода на исхрана, слободно и планирано. И двата метода имаат свои предности и мани, а и самиот избор на методот варира...