-1.2 C
Skopje
16.1.2022 - 11:17

Ознака: лица

Медицинските лица и професорите сѐ почесто цел на напади и закани

Во Германија загрижувачки тренд Германските власти бележат сѐ повеќе напади врз медицинските лица, но и кон оние што работат во образованието од страна на противниците...

„Фејсбук“ го исклучува софтверот за препознавање лица

„Фејсбук“ соопшти дека планира да престане да го користи софтверот за препознавање лица, кој може автоматски да ги препознава луѓето на фотографиите и видеата...

Московското метро воведува плаќање со препознавање лица

Московското метро организира презентација на начини на плаќање преку препознавање лица пред официјално да започне платниот систем на 15 октомври, според најновиот пример за...

Огромна е радоста кога ќе ја земат возачката дозвола во рака

Никола Димкоски, единствен инструктор за лица со попреченост Машинскиот инженер Никола Димкоски, охриѓанец по потекло, веќе 25 години има своја автошкола „Виза“ во Скопје, каде...

Се отстрануваат бариерите за лицата со физичка попреченост

БИТОЛА Општина Битола во изминатиот период реализира голем број инфраструктурни и други програмски активности за подобрување на животот на лицата со физичка попреченост. Покрај приспособувањето...

Со дигиталната апликација аудиочитач на ранливите категории им се отвораат нови...

Дигиталната апликација аудиочитач ќе биде бесплатна и достапна за сите, и тоа на македонски и на албански јазик, а исто така ќе биде лесно...

Пилот-проект со забави за вакцинирани лица

Хрватска Хрватскиот национален штаб за цивилна заштита ќе спроведе пилот-проект за одржување разни настани во кои ќе учествуваат само целосно вакцинирани граѓани, односно луѓе кај...

Дигитализација за подобро здравство на старите лица

Постарите луѓе што живеат во рурални региони се изложени на поголем ризик од сиромаштија и, генерално, имаат помал пристап до здравствена заштита поради распаѓањето...

Балканот како „пасошки рај“ за сомнителни лица од целиот свет

Последниот случај што е поврзан со издавањето официјални патни документи од Македонија ја отвори темата за Балканот како криминална шенген-зона, во која им се...

Јануари со повеќе лица на Балканот

Во деновите по божиќните празници, Балканот беше зафатен од студен бран, што донесе врнежи од снег и дожд и промени на невообичаено топлото време...