17.8 C
Skopje
26.7.2021 - 7:12

Ознака: лица со посебни потреби

ООУ „Кире Гаврилоски-Јане“ адаптира тоалет за лица со посебни потреби

Прилеп Еден од тоалетите во општинското основно училиште „Кире Гаврилоски-Јане“ е приспособен и адаптиран за лицата со посебни потреби, а со средствата обезбедени од организацијата...

Одбележан денот на лицата со посебни потреби во Битола

Денеска во Битола лицата со интелектуална попреченост го одбележаа својот ден. - Овој ден одбравме сите да бидеме исти. Секој од нас носи талент и...

Со нашиот пример сакаме да им помогнеме на другите!

Лицата со посебни потреби секојдневно уриваат бариери и невозможното го прават возможно Восхитувачка е моќта на човековата волја, која понекогаш може да помести и планина....

Се зголемува посебниот додаток за лица со посебни потреби

Владата на денешната седница донесе одлука за зголемување на висината на правото на посебен додаток за дете со специфични потреби коешто има пречки во...