Ознака: лица со попреченост

За лицата со попреченост не важи забраната за движење

Владата вчера на седница донесе одлука за целосно изземање од забраната за движење за сите лица со попреченост со придружници. За да го остварат ова...

Лицата со попреченост не треба да вадат дозвола за движење, но...

Викендов важи 61-часовна забрана за движење, но лицата со попреченост можат во сабота и недела од 11.00 до 13.00 часот да бидат надвор, со...

Посебен режим на движење за лицата со попреченост и земјоделците за...

Владата вчера на седница дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост. За нив нема да важи забраната за движење во периодот од...

Ограниченоста во движење нема да важи за лицата со попреченост

Владата на денешната 38 седница дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост. За овие наши граѓани нема да важи забраната за движење...

Дозволи за движење за лицата со попреченост со придружник

Владата на денешната седница на предлог на Министерството за здравство и Министерството за труд и социјална политика дозволи посебен режим на движење за лицата...

„Мојот маж“ меѓу најчитаните книги во Србија илустрирани од лица со...

Едицијата на издавачот „Бука“ содржи избор од пет најчитани книги чии корици се илустрирани од луѓе со пречки во развојот. Лимитираната едиција на бестселери...

Карпош ќе додели еднократна финансиска помош на лицата со попреченост

По повод Меѓународниот ден на лицата со попреченост, 3 Декември, општина Карпош со одлука на Советот на локалната самоуправа ќе додели околу 500.000 денари...

Влада: Со силно темпо го фаќаме ритамот за имплементација на Конвенцијата...

Владата, во координација со Национално координативно тело за имплементација на Конвенцијата на ОН за правата на лица со попреченост, предничи и ги промовира и...

Ученици со попреченост од средните училишта во Скопје ќе добиваат стипендии

Во средните училишта на Град Скопје, 25 ученици со попреченост ќе добиваат стипендии во текот на 9 месеци, а висината на стипендијата е 3.000...

МТСП: Негата за трето лице и понатаму ќе се исплаќа, се...

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) во Предлог- законот за социјална заштита којшто е во завршна фаза на подготовка не ги крати, туку...