Ознака: литературно читање

Литературно читање за Конески во Битола

Во организација на Педагошкиот факултет – Битола и Македонското научно друштво од Битола, денеска во амфитеатарот на Педагошкиот факултет во Битола се одржа литературно...

Стихови од децата за децата

Учениците се претставија со своите творби на македонски, албански, турски, босански и на ромски јазик Детската амбасада за сите деца во светот од Прилеп, по...

Наша трајна обврска е да го чуваме мајчиниот јазик

Со литературно читање на домашни поети и на ученици од две основни училишта, „Христо Узунов“ и „Санде Штерјоски“, во Центарот за култура во Кичево,...

Литературно читање за Светскиот ден на поезијата во градската библиотека во...

По повод Светскиот ден на поезијата, членовите на Литературниот клуб „Китка“ од Кичево, во градската библиотека читаа дела и секој автор имаше можност да...