13.8 C
Skopje
23.9.2021 - 23:29

Ознака: литературно катче

Литературно катче

Немирната капка роса Една капка бистра роса во полето потрча боса, на сонцето насмевка му прати, во росната убавина целата се злати. Малечката капка неуморно ита, од тревка на тревка, цел ден...

Какво време дојде

Литературно катче / Пандемијата во очите на една гимназијалка Какво време дојде... секој дома да седи и од една корона да се плаши. Какво време дојде... мир да се...

Снег

Литературно катче Здраво, јас сум снегот. Бидејќи сум бел, викајте ме Белчо. Додека полека паѓам, сфатив дека јас паѓам врз град. Мајка ми и татко...

Мојот мајчин јазик

ЛИТЕРАТУРНО КАТЧЕ Мојот мајчин јазик Уште како детенце мало научив вешто, мојот мајчин јазик е најсвето нешто. Со векови чуван од прадедовци стари, како дар најсветол...

Од згода до згода, заграб бистра вода!

Во литературното катче „Од згода до згода, заграб бистра вода“, објавуваме песни на познатиот македонски писател Васил Мукаетов, од книгата „Поглед со двоглед“, инспирирани...

Од згода до згода, заграб бистра вода!

Во литературното катче „Од згода до згода, заграб бистра вода“ објавуваме песни на познатиот македонски писател Васил Мукаетов, од книгата „Поглед со двоглед“, инспирирани...

Од згода до згода, заграб бистра вода!

Во литературното катче „Од згода до згода, заграб бистра вода“, објавуваме песни на познатиот македонски писател Васил Мукаетов, од книгата „Поглед со двоглед“, инспирирани...