17.8 C
Skopje
26.7.2021 - 6:05

Ознака: литературно друштво григор прличев

Над 40 години негување и промовирање на македонскиот јазик во Австралија

Македонското литературно друштво „Григор Прличев” од Сиднеј, Австралија, на 31 март наврши над 43 години од формирањето. - Ова друштво е формирано на 31 март...