3.8 C
Skopje
20.10.2021 - 5:38

Ознака: литературни творби

Вапцаров и Антон Попов како вечна инспирација на македонскиот народ

Никола Јонков Вапцаров и Антон Попов засекогаш остануваат врежани во историската меморија на македонскиот народ како изразители и бранители на македонската кауза меѓу двете...

Негување на мајчиниот јазик преку пишување литературни творби

„Негувањето на мајчиниот јазик е наш долг и наше наследство“ беше темата на која пишуваа лични творби ученици од основните училишта на општината Кисела...

Испраќајте творби за „Ракатки 2020“

Фестивалскиот одбор на републичкиот детски литературен фестивал „Ракатки“ - Скопје, распишува конкурс за најдобри литературни творби на „Ракатки“ 2020. 1. Темата на годишниот конкурс е:...