-2.2 C
Skopje
21.1.2022 - 4:20

Ознака: Листи

Кандидатски листи и за операција

За операција на катаракта во јавното здравство се чека со месеци, како и за операција на жолчка. Неодамна четириесетина хирурзи реагираа дека во болница...

На изборните листи 1.560 кандидати

Македонија годинава на 15 јули ќе гласа на десеттите парламентарни избори, петти предвремени по ред. Ова се први избори во земјава, кои се одржуваат во...

Деца сѐ помалку, а листите за упис во градинки сѐ подолги

Ако во 2010 година имало 24.296 родени деца, минатата година таа бројка паднала на 21.333, што е намалување за 2.963 деца. Покрај малиот број...

Долги листите на чекање за упис во градинка

Во Македонија, веќе повеќе од една деценија, родителите се соочуваат со „потребата за фаќање врски“ и за запишување на децата во предучилишните воспитни установи Еден...

Листите на чекање стануваат бесконечни

Пациентите што не се сметаат за итни случаи и по неколку месеци чекаат на услугите во јавното здравство, а за намалување на листите на...