Ознака: Лисиче

Промоција на „Лисиче“ на Зелениот покрив

Сликовницата „Лисиче“ од холандскиот автор за деца Едвард ван де Вендел и илустраторката Маријe Толман, чиј издавач е „Чудна шума“, ќе биде вечерва промовирана...

Заштитни столпчиња и огради за поголема безбедност на пешаците во...

Општина Аеродром изминатите денови почна со поставување заштитни столпчиња и огради на различни локации во населбата Лисиче, каде што редовно има поголема фреквенцијата на...

Воздухот во Скопје под 24 часовен надзор во наредните 12 месеци

На две локации во Скопје денеска се поставени уреди кои ќе собираат примероци за квалитетот на воздухот 24 часа на ден во текот на...

СКОПСКО – инфо

Се гради новото училиште „Димитар Македонски“ во Лисиче Во Општина Аеродром се гради нов училиштен објект на основното училиште „Димитар Македонски“ во населбата Лисиче. Новото...

Мерните станици во Лисиче и Гази Баба не функционираат

Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање поставени во скопскиот регион покажуваат загадување на воздухот што според мерењата најзагаден бил меѓу...

Пожарот во Лисиче е изгаснат

Пожарот што попладнево избувна во близина на каналот во Лисиче на ул. „Гаврил Константиновиќ“ е изгаснат, по интервенцијата на четири возила со 11 пожарникари.  -...

Продолжува акцијата за селектирање пластика во Лисиче

Акцијата за селектирање пластика во населбата Лисиче продолжува да се спроведува. Според соопштението на општината Аеродром, граѓаните позитивно ја прифатиле оваа иницијатива и за...

Во Ли­си­че ак­ци­ја за се­ле­кти­ра­ње пла­сти­ка

Во скоп­ска­та на­сел­ба Ли­си­че за­поч­ну­ва ак­ци­ја за се­ле­кти­ра­ње на пла­сти­ка­та, ко­ја ќе вклу­чи 400 до­ма­ќинс­тва. На жи­те­ли­те од овој дел од гра­дот ќе им...

Воспоставен железничкиот сообраќај од Лисиче до Усје

Железничкиот сообраќај на потегот од железничката станица Лисиче до железничката станица Усје од денеска повторно се воспоставува, информираат од МЖ Танспорт АД Скопје. Поради тоа,...

Населбата Лисиче ќе добие ново јавно осветлување

Општина Аеродром почна целосна реконструкција на јавното осветлување во населбата Лисиче. Во рамки на активностите, информираат од општината, се заменуваат старите со нови метални столбови...