21.8 C
Skopje
24.9.2021 - 19:17

Ознака: Липа

Литературно катче

Немирната капка роса Една капка бистра роса во полето потрча боса, на сонцето насмевка му прати, во росната убавина целата се злати. Малечката капка неуморно ита, од тревка на тревка, цел ден...