2.1 C
Skopje
30.3.2020 - 10:05

Ознака: линдан

Објавен тендер за отстранување на линданот од ОХИС

Меѓународен тендер за избор на технологија за отстранување на линданот и неговите изомери од кругот на фабриката ОХИС во Скопје е објавен вчера и...

Дебата во Владата за решавање на проблемот со отпадот од линдан...

Дебата за изнаоѓање конечно решение на проблемот со отпадот од пестицидот линдан во поранешната фабрика „Охис“ ќе се одржи денеска во Владата. На дебатата воведно...