14.8 C
Skopje
18.6.2021 - 4:36

Ознака: Лингвисти

Лингвистите апелираат: Не прифаќајте разговори за јазик, нација и историја

Прифаќањето договори за добрососедство, анекси и слично, во кои македонскиот јазик ќе биде заменет со синтагми од типот – официјален јазик на РС Македонија...

Третото раѓање на човекот

Човек третпат се раѓа кога ќе научи да ја цени тишината, да молчи, а тоа значи - и да слуша. Да го слуша Другиот...