3.1 C
Skopje
22.2.2020 - 10:02

Ознака: Ликовна уметница

Најмногу се пронаоѓам во апстрактно-асоцијативната уметност

Емилија Божиновска, ликовна уметница Ликовната уметница Емилија Божиновска, која на изложбата „Урбани сензации 2“ се претстави со дваесетина нови дела, вели дека урбаниот свет...

Да не се заборави народното творештво

Елизабета Наумческа, ликовна уметница Ликовната уметница Елизабета Наумческа по подолга пауза се претстави со трета самостојна изложба со 25 слики, реализирани во два циклуса -...

Во „Даутпашиниот амам“ летово деца учеа што е уметност

Cѐ повеќе родители покажуваат заинтересираност за ликовна едукација на своите деца, не чекаат само училиштата да го прават тоа, вели Шќипе Мехмети под чие...