13.8 C
Skopje
18.10.2021 - 22:04

Ознака: либра

„Фејсбук“ во јануари ќе ја издаде својата криптовалутата либра

„Фејсбук“ и неговите партнери се подготвуваат да ја издадат криптовалута либра во јануари следнава година. Компанијата „Фејсбук“ минатиот јуни, ја претстави својата криптовалута наречена либра,...

Светот треба да стравува од либра

Во моментот е нејасно колку предложената нова глобална криптовалута на „Фејсбук“ би можела да стане популарна и какви проблеми би можела да предизвика. Но...