Ознака: летно сметање на времето

Почнува летното сметање на времето

Со поместување на стрелките на часовникот ноќеска завршува зимското сметање на времето и почнува летното сметање на времето. Одлуката ја донесе Владата на 124-тата седница...

Јункер: ЕК ќе препорача укинување на зимското и летното сметање на...

Европската комисија(ЕК) ќе им препорача на земјите-членки на ЕУ да прекинат со поместувањето на стрелките на часовникот, односно со летно и зимско сметање на...

Анкетата на ЕУ за летното сметање на времето завршува вечерва

Европејците имаат време до вечерва да го разгледаат завршувањето на практиката на поместување на стрелите за еден час напред во периодот од март до...

Онлајн анкетата за летното сметање на времето во Европа предизвика голем...

Европската онлајн анкета за евентуално укинување на праксата на поместување на стрелките на часовникот нанапред во текот на летното сметање на времето, предизвика голем...