Ознака: летниковци

Како се справуваа скопјани со летните горештини

А во бегството од горештините, посебно место имаа прекрасните маалски дворови: со своите сенки, бунари (во кои се ладеа лубениците) или пумпи, алеи со...

Општината Аеродром се поднови со два летниковци

Аеродромци добија два нови летниковци, места на кои граѓаните ќе можат да се дружат и да одмораат. Летниковците се донација од скопската пиварница, а...