Ознака: Леонард Коен

Леонард Коен – поетски бард на рок-музиката

Рок-музиката создаде млади, креативни и иновативни творци, кои беа вистинска борбена фаланга На почетокот на овој серијал напишав дека содржински тој всушност е социолошка анализа...

Објавен трејлерот за документарецот за Леонард Коен

Романтичната врска на легендарниот кантавтор Леонард Коен и Мериен Ихлен е тема на новиот документарен филм „Мериен и Леонард: Зборови на љубовта“, што треба...

Леонард Коен – великан на рокенролот и поезијата

Рокенролот не е само правец во музиката. Тој пред сѐ е состојба на духот и свеста. Може да биде во филмот, книжевноста, сликарството и...