28.8 C
Skopje
26.9.2021 - 18:35

Ознака: Леонард Бернштајн

Сто години Бернштајн

Годинава се одбележува стогодишнината од раѓањето на Леонард Бернштајн (1918-1990), американски пијанист, диригент, композитор и педагог, еден од првите музичари од САД закитени со...