Ознака: лекар

Лекар од Итната помош физички нападнат од татко на починато лице

Taтко на момче кое починало во сообраќајна несреќа, нападнал лекар од Итната медицинска помош. Лекарот бил на интервенција по претходно случена сообраќајна незгода на пат...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

Дрвото од кајсијата не е многу големо, но затоа пак ги дава највкусните плодови со боја на сонцето, кои ја развеселуваат овошната градина, но...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

ПЕСНИ КРАТКИ - ЗА ПЛОДОВИ СЛАТКИ! (20) Додека да дојде ред да одиме на „Празијада“ во струмичко Василево, потребно е нешто повеќе да знаеме за...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

Сте слушнале ли за физалис? Претпоставувам дека многумина од вас ниту слушнале, ниту виделе такво растение, кое иако има сладок вкус спаѓа во групата...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

Пиперката, како и доматот, како да е синоним за долгото топло лето. Пиперките, заедно со доматот, модриот патлиџан и компирот, ѝ припаѓаат на иста...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

Едноставно летото не може да се замисли без сочните лубеници начичкани со црни семчиња во внатрешноста. Иако е блага, а обично благите плодови ги...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

Дојде време. Црешите веќе узреаја. Веќе ги има во продавниците, на пазарите и во маркетите. Крајот на мај и почетокот на јуни ни носат...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

Здраво другарчиња! Како сте? Јас? Јас сум добар. Секое утро одам во бавчата и ѕирнувам за да проверам дали узреале првите јагоди. Веќе ги...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

ПЕСНИ КРАТКИ - ЗА ПЛОДОВИ СЛАТКИ! (10) Нашето поднебје изобилува со разновидни видови овошје и зеленчук, а некои претставници иако не потекнуваат од тука, сепак...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

Знам дека со нетрпение чекате да узрее. А што да узрее? Па, малината, се разбира. Има ли некој што не сака малини? Јас не...