Ознака: левица

Апасиев избран за прв претседател на Левица

На Централниот Комитет на Левица беше реизбран досегашниот состав на Президиумот. Една од најважните промени во Статутот на партијата е во делот на организациската...

Иницијативата на Левица и на СМК отфрлена со 7:2

Седуммина од деветте уставни судии го отфрлија предлогот на судијката Елена Гошева, која предложи да се поведе постапка за поништување на одлуката на Собранието...

Одлуката за референдум пред Уставниот суд

Политичката партија Левица вчера поднесе иницијатива за оценување на уставноста и законитоста на одлуката за распишување референдум донесена од страна на Собранието на Република...

Левица поднесе иницијатива за оценување на уставноста на одлуката за референдумот

Политичката партија Левица денеска поднесе иницијатива за оценување на уставноста и законитоста на одлуката за распишување на референдум донесена од страна на Собранието на...

Левица поднесе кривична пријава против Заев за нарушување на уставниот поредок

Партијата „Левица“ поднесе кривична пријава против премиерот Зоран Заев, за нарушување на уставниот поредок на државата, денеска во Основното јавно обвинителство. Димитар Апасиев смета оти...