8.2 C
Skopje
31.3.2020 - 14:37

Ознака: леб

Проверете го квалитетот на лебот како вистински пекар

И ако не работите во пекарница, може да научите како да го проверите квалитетот на лебот како вистински пекар. Со овој водич, ќе ги...

Лебот од седумте мориња е тежок, но љубовта кон бродовите е...

Дејан Азески Поморството е исплатлива професија, но бара многу труд, многу учење и многу инвестирање. Стефан Јанкоски топло им го препорачува на сите млади...

Граѓаните ја зголемиле консумацијата на леб во текот на изминатава година

Македонските граѓани најмногу консумираат леб, јајца, компири, млеко и безалкохолни пијалаци. Статистиката покажува дека лани едно домаќинство трошело 272,2 килограми леб. Количината леб што ја...

Србите се жалат на квалитетот на пченицата, Македонците месат леб

Во Македонија во изминативе години се увезуваат големи количества брашно и пченица од Србија, и тоа со пониска цена од домашното производство, што, според...

Горчливиот вкус на лебот наш насушен

Секое поскапување на житарките ќе предизвикува поскапување на брашното и лебот, кондиторските производи, на месото и сувомесните производи, на млекото и млечните производи, маслото...

MЗШВ ќе интервенира ако поскапат повеќе типови на леб

Промената на цената на лебот се однесува на еден тип леб и корекцијата ја имаат направено три компании производители на леб од Скопје и...

Поскапе лебот

За десет до 20 отсто или од 15 на 18 денари е зголемена цената на некои видови леб. Причината за ваквиот потег, според мелничарите,...

Климатските промени ќе нѐ остават без леб

Поради климатските промени, кои судејќи по сушната есен што ја одложи есенската сеидба веќе ја зафатија Македонија, експертите укажуваат дека е неопходно преземање долгорочни...

Колумна со мирис на леб

Недела пред зори. Мало место. Мала автобуска станица и мал број патници. Најпосле, мал автобус или комбе. Навестија пролетен ден, а студи небаре е...

Како да препознаете дали лебот навистина е црн или е обоен

Tемната боја не е показател за квалитетот на лебот, тоа често е само вештачка боја. Најздрав е најтврдиот и најтегав леб Навистина, многу пекарници почнаа...