Ознака: Ла Манш

Битката со Ла Манш како вечност

Да се фрлиш во водите во каналот е како да тргнеш на долг пат во неизвесност. Маратонецот никогаш не знае кога ќе се сменат...

Игор Димовски – четвртиот Македонец што го преплива Ла Манш

По Нико Нестор, Атина Бојаџи и Томи Стефановски, Игор Димовски беше следниот наш маратонец што го совлада каналот Ла Манш. Како пионер освојуваше медали...

Победник во Охрид и на Светскиот куп на ФИНА

ТОМИ СТЕФАНОВСКИ (2) Пред 10 години Томи Стефановски го преплива Ла Манш, а во 2016 година на залезот од кариерата ги постигна најголемите резултати во...

Жената што го преплива Ла Манш четири пати

Сара Томас (37), која се борела со карцином, е првата жена што четири пати го преплива Ла Манш во еден подвиг, пренесува Би-би-си. Томас подвигот...

Судир меѓу француски и британски рибари во Ла Манш

Француски и британски рибари се судриле поради школки, при што Французите ги навредувале британските колеги и фрлале школки, камења и димни бомби врз нив....