9.8 C
Skopje
6.12.2021 - 14:48

Ознака: лауреат

Коле Ангеловски лауреат на фестивалот „Св. Јоаким Осоговски“

Истакнатиот македонски актер и режисер Коле Ангеловски е годинашен добитник на единствената награда на меѓународниот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“, кој по единаесетти пат...

Перформанс ја отвора манифестацијата „Година на есејот“

Раководителот на оваа манифестација, писателот Разме Кумбароски, најавува дека манифестацијата ќе се одржува од денеска до 5 јуни, со учество на повеќе есеисти и...

Македонија е татковина на лирски есеи и воздишки

Метин Ченгиз, лауреат на медитеранската академија од Струга Управниот одбор на медитеранската академија „Браќа Миладиновци‘‘ од Струга донесе одлука годинашен лауреат на 13-та меѓународна литературна...

Олег Најдовски прогласен за лауреат од прв степен

Олег е првиот македонски натпреварувач што се закитил со ваква висока награда на овој меѓународен фестивал, на кој годинава учествуваа повеќе од 300 натпреварувачи На...

Загајевски: Домот е нешто што ви е дадено само еднаш

На отворањето на 57-те „Струшки вечери на поезија“ е пуштен и краток видеозапис со Ален Гинзберг на кој тој ја чита манифестната „Космополитски поздрави“...