Ознака: Ласт експедишн

Гитарата на Кире Најдовски и во новата верзија на „Шефе“ на...

Членовите на групата „Ласт експедишн“ и пријателите ја снимија новата верзија на култната песна „Шефе“, создадена во втората половина на 1990-те, но и денес...

„Ласт експедишн“ ги повикуваат фановите на соработка

Членовите на македонската рок група „Ласт експедишн“, која по подолга пауа повторно се активираше, а мразот го скршија со песната „Хеy Хо“, перодов на...

„Ласт експедишн“ – круна на годинашниот „Земјотрес“

Младинскиот културен центар во Скопје вечерва ќе го затресе осмото издание на фестивалот „Земјотрес“. Меѓу учесниците се групите: „Барум барум“, „Коспиранси“, „Калчр дивелопмент“, „Дактили“,...

„Хеј хо“ на „Ласт експедишн“ е посвета на андерграунд-сцената

Песната блика со енергија, го има нашиот препознатлив звук, но и нова свежина. Нејзиното добро прифаќање е голем поттик за нас да продолжиме со...

Нова песна на „Ласт експедишн“ по две децении

„Браво дечки! Интелигентно и со срце!“, „Супер актуелно, а задржан вашиот звук!“, „Фантастично! Живели, и уште, ајде уште!!!“, се само некои од коментарите за...