Ознака: лак

Се урна Дарвиновиот лак на Галапагос

Познатата формација на карпи, наречена Дарвинов лак, односно Дарвинова капија, што се наоѓа на северниот дел на архипелагот Галапагос, каде што познатиот научник Чарлс...

Опрема за лов со лак и стрела

Лицето, главата и рацете кај ловџијата со лак и стрела задолжително се покриени, а причините за тоа не се само визуелни туку има и...

Лов со лак и стрела

Современите лакови постигнуваат прецизни погодоци на далечина до 30 метри, брзината на стрелите е околу 100 метри во секунда, најчеста далечина на гаѓање е...