Ознака: Лазе Трипков

Шеста самостојна изложба на Лазе Трипков

Изложбата „Pефлексии на новата реалност“, шеста самостојна изложба на Лазе Трипков, ќе биде отворена утревечер, во 19 часот, во „Мала станица“. Изложбата се осврнува...

„Златна пчела“ во Москва за плакат на Лазе Трипков

Визуелниот уметник Лазе Трипков е добитник на наградата „златна пчела“ за неговиот плакат „Баухаус 100“ во Москва, Русија. Станува збор за голема интернационална кампања...

Поезијата е битен сегмент од мојот живот

Лазе Трипков, дизајнер, сценограф Перото е едро, а едрото е она што го дава правецот кон слободата на авторот, поединецот, групата, дојденецот, домаќинот, раселениот, изгонетиот,...