Ознака: лагард

ЕП ја потврди номинацијата на Лагард за шефица на Европската централна...

Европскиот парламент ја потврди номинацијата на Кристин Лагард за нова претседателка на Европската централна банка, за мандат од осум години. Нејзината номинација е потврдена со...

Лагард поднесе оставка од лидерската позиција во ММФ

Кристин Лагард поднесе оставка од лидерската позиција во Меѓународниот монетарен фонд која ќе стапи на сила во средината на септември. Таа ќе биде новата...

Лагард: Без договор за Брегзит на британската економија не и се...

Британската економија ќе се соочи со „многу полоша" перспектива ако земјата следната година ја напушти Европската унија без договор, отколку во случај да се...