6 C
Skopje
15.11.2018 - 3:34

Ознака: лабораторија

Медиумска лабораторија во Дебар

Педесетина ученици од гимназијата „Здравко Чочковски“ од Дебар учествуваа на тринаесеттата медиумска лабораторија што ја организираа Високата школа за новинарство и за односи со...

Медиумска лабораторија во Дебар

Околу педесет ученици од гимназијата „Здравко Чочковски“ од Дебар учествуваа на тринаесеттата медиумска лабораторија што ја организираа Високата школа за новинарство и за односи...

Лабораторија со 50 тони синтетичка дрога откриена во Мексико

Во Синалоа, сојузна држава во северно Мексико откриена е лабораторија со околу 50 тони синтетичка дрога позната како „кристал мет“. Лабораторијата е откриена во операција...

Северноцрпнатите иноватори од лабораторијата за идентитетски инженеринг

Единствен проблем со кој моментално се соочуваме е како да го прескокнеме август, оти овој проклет месец е еден невоспитан провокатор, кој упорно се...

Отворена Лабораторија за урбано живеење во Скопје

Во Старата скопска чаршија вечерва беше отворена „Лабораторија за урбано живеење“ во Скопје (Urban living lab). Станува збор за нова просторија која се отвора...

Во скопско село откриена лабораторија за производство на синтетички дроги

Одделот за сузбивање на организиран и сериозен криминал - Единицата за недозволена трговија со дрога, до Основното јавно обвинителство Скопје, поднесе кривична пријава против...