31.8 C
Skopje
27.7.2021 - 20:52

Ознака: К-15

Вработените во државните органи и судството ќе земаат К-15 од следната...

Премиерот Зоран Заев прими делегација на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани (Синдикат на УПОЗ) предводена од претседателот Пецо...

Тошо Малерот е лик во кој можеме сите да се препознаеме

Васко Тодоров ја промовираше првата книга „Монологија“ Васко Тодоров, познат по хумористичното алтер его Тошо Малерот, на неодамнешниот „Саем на книга“, што се одржа под...

И администрацијата ќе зема К-15

Владата ја разгледа и усвои Информацијата и го утврди текстот на Гранскиот колективен договор на органи на државната управа, на стручните служби на Владата,...

(Л)апанажа

Држава што наоѓа начин да исплаќа толку многу апанажи и друг вид надоместоци по разни основи, никако не може да се става во категоријата...

Синдикалците се заканија со генерален штрајк

Усогласување на платите во јавниот сектор во согласност со покачувањето на минималната плата и исплата на К-15 во јавниот сектор, побара Конфедерацијата на слободни...

ССНМ: Исплата на К-15 е обврска на работодавачите

Работодавачите имаат обврска да им исплатат регрес за годишен одмор, познат како К-15, на сите вработени во медиумите, потсетуваат од Самостојниот синдикат на новинари...

Некои работници сѐ уште чекаат К-15

Од Организацијата на работодавци на Македонија велат дека подобрите компании регресот за годишен одмор го исплатиле уште летоска, пред одморите, но некои финансиски послаби...

Продадени души

Со години, во времиња кога сатирата се сметаше за облик на отпор кон неправедната власт и за храброст, Македонија ги имаше „К-15“ како свои...

Дали сте за пинџур, малиџано, толчена сол или…

Кога станува збор за референдумско прашање, нема простор за експерименти, калкулации или политички подметнувања. И ова важи генерално, независно што е предмет на референдумско...