-2.7 C
Skopje
24.1.2020 - 22:39

Ознака: кучиња

И кучињата сакаат на море

Во прилог 10 раси кучиња што во вода се чувствуваат попријатно „Семејството на море, а кучињата на улица?!“ е кампањата со која здруженијата за животните...

Се пребројуваат и се ставаат идентификациски броеви на кучињата во Кичево

Во Општина Кичево веќе два месеци се одвива акцијата за хуман третман на кучињата-скитници, за што беше ангажирана Ветеринарната клиника ИНО-ВЕТ од Куманово. Од...

Нападите од кучиња во Кичево не запираат

И покрај акцијата што во последниве два месеци ја спроведува Општина Кичево со една ветеринарна клиника од Куманово и дел од кучињата скитници се...

Во Неготино отруени и затруени неколку кучиња

Здружението „Срце за животните-Тиквеш” од Кавадарци денеска алармираше дека е расфрлан отров низ Неготино, при што затруени и отруени се неколку кучиња. Од Здружението порачуваат...

Кучињата можат да „намирисаат“ лоши луѓе

Секој сопственик на куче се соочил со случај да се сретне човек, кој без очигледни причини провоцира лаеж на неговиот миленик. Постои причина за оваа...

Кучешка спална соба во центарот на Кичево

Објектот во кој порано беше сместена Службата за општестевно книговодство (СОК) во Кичево се користи како сврталиште на бездомните кучиња. Некогаш низ овие врати влегуваа...

Изложба на кучиња од расата караман

Прастарата македонска раса караман, која беше пред исчезнување, со помош на Кинолошкиот сојуз на Македонија се враќа на кинолошката сцена Вчера се одржа деветтата државна...

Не можат ни свеќи на покојните да им запалат од агресивните...

Состојбата со кучињата-скитници во Кичево е толку загрижувачка, што за сите граѓани овие глутници претставуваат непремостлива пречка за нормална живеачка. Ги има насекаде каде...