Ознака: кучиња

Изложбите, дотерувањето и возењето предизвикуваат стрес кај милениците

И крзнените миленици секојдневно се соочуваат со многу стресни ситуации, но немаат начин да покажат како се чувствуваат. За да им помогнете да ги...

Херојските дела на кучињата не познаваат пол

Амбер и уште многу женски воени кучиња докажуваат дека и женките се мошне жестоки војници Има многу женски кучиња што имаат направено неверојатни подвизи, како...

Кучиња од Пехчево ќе се вдомуваат во Италија

Откако во Пехчево во изминатите две недели масовно се труеја животни, а досега не е откриен сторителот, Здружението за заштита на животните „Про анима“...

Кучиња миленици ги избркаа децата

Многу родители, баби и дедовци, кои секојдневно се во парковите со дечињата, се жалат на неодговорни и несовесни сопственици на кучиња, кои не го...

Опасности што ги демнат ловџиските кучиња

Најчесто ловџиските кучиња страдаат во текот на зимскиот лов и тоа во ловишта каде што тие стануваат лесен плен за гладните волци и дивите...

Карванот лае, а кучињата си врват

Втората страна на спогодбата од Мала Преспа го доодува патот на својата уставна голгота. Понижувањата на сметка на стекнатата државност и преостанатото човечко достоинство...

Прв хотел за домашни миленичиња во земјава, отворен во Кичево

По примерот на запад и во Македонија е отворен првиот хотел за домашни миленичиња. Сопственик на првиот хотел е Ѓорѓија Нестороски, ветеринарен техничар од...

Шарпланинци го спасиле својот газда од мечка

Иако Даут Реџепи од село Колари со сточарство се занимава близу 40 години, сепак минатиот понеделник ќе го памети додека е жив, поради блиската...

Несовесни граѓани крадат расни кучиња во Кавадарци и се изживуваат врз...

Несовесни граѓани крадат сортни кучиња и се изживуваат врз нив, реагираат љубители на животни од Кавадарци. Според нив, мачителите ги врзувале кучињата за нога...

Кучињата агресивни како волци од планина

Опасноста од напади од кучињата скитници постојано демне, а пред неколку дена жртви на напад од глутници големи песови за малку ќе биле мајка...