Ознака: кучиња

Животни – Зошто кучињата се врзуваат длабоко за една посебна личност?

Кога ќе дозволите вашето куче да спие заедно со вас во креветот, кога го тренирате, се грижите за него и му посветувате многу време,...

Животни – Сопствениците на кучиња живеат подолго

Кучињата се домашни миленици, кои не само што им прават друштво на луѓето туку може и позитивно да влијаат врз нивното здравје. Веќе е...

„Кучињата“ на војната прераснуваат во организирани „чопори“

Приватните безбедносни компании, кои со своите припадници се присутни онаму каде што се најголемите кризни жаришта во светот, бележат прогресивен раст. И на контата...

„Лајка“ неподготвена да почне со работа

Од градот не прецизираат кога или за колку време ќе профункционира домот за кучиња „Лајка“. Со реконструкција и проширување на старото „Вардариште“ не само...

Продолжува транспортот на кучиња скитници во Кичево од други региони

Проблемот со кучињата скитници во Кичево се повеќе се усложнува, причина е нивната бројност во градот која од ден на ден се зголемува поради...

Во Кичево тече акцијата за хуман третман на кучињата скитници

Откако во текот на јули Општина Кичево, претставувана од градоначалникот Фатмир Дехари, како договорен орган нарачател и ветеринарната станица „Центар“ од Кичево, потпишаа договор...

Приведено лицето коe со секира уби две кучиња во Аеродром

Полицијата вечерва го приведе лицето кое во септември со секира крвнички уби две кучиња во населбата Аеродром. Станува збор за Г.С. (17), а бил приведен...

Страв од ветеринар кај кучињата

Најчестиот страв кај кучињата, а и најоправдан, е одењето на ветеринар. Посетата на ветеринарна клиника, миленикот генерално ја поврзува со болка, непријатност или со...

Кучињата се огледало на нивните сопственици

Според експертите и психолозите, не е само расата на кучето она што ги рефлектира нашиот карактер и интересите што ги имаме туку и сето...

Оние што шетаат кучиња треба да го чистат и нивниот измет

Законот за јавна чистота предвидува 50 евра казна за сите што ќе остават измет од кучиња на јавна површина. Од градот Скопје велат дека...