Ознака: кучиња

Германските овчари се најдобри полицајци

Не секое куче може да биде „вработено“ во полиција ниту, пак, може да одговори на работните задачи, кои вклучуваат потера, откривање криминалци, заплена на...

Животни – Кучињата и мачките не пренесуваат коронавирус

Мачките и кучињата не можат да им го пренесат коронавирусот на луѓето, но може да бидат тестирани позитивно доколку се заразени од нивните сопственици....

Животни – Мачките повеќе се приврзуваат од кучињата

За кучињата обично се вели дека им се полојални на луѓето отколку мачките, но истражувањето спроведено на американскиот Универзитет во Орегон вели поинаку. Научниот...

Животни – Зошто кучињата се врзуваат длабоко за една посебна личност?

Кога ќе дозволите вашето куче да спие заедно со вас во креветот, кога го тренирате, се грижите за него и му посветувате многу време,...

Животни – Сопствениците на кучиња живеат подолго

Кучињата се домашни миленици, кои не само што им прават друштво на луѓето туку може и позитивно да влијаат врз нивното здравје. Веќе е...

„Кучињата“ на војната прераснуваат во организирани „чопори“

Приватните безбедносни компании, кои со своите припадници се присутни онаму каде што се најголемите кризни жаришта во светот, бележат прогресивен раст. И на контата...

„Лајка“ неподготвена да почне со работа

Од градот не прецизираат кога или за колку време ќе профункционира домот за кучиња „Лајка“. Со реконструкција и проширување на старото „Вардариште“ не само...

Продолжува транспортот на кучиња скитници во Кичево од други региони

Проблемот со кучињата скитници во Кичево се повеќе се усложнува, причина е нивната бројност во градот која од ден на ден се зголемува поради...

Во Кичево тече акцијата за хуман третман на кучињата скитници

Откако во текот на јули Општина Кичево, претставувана од градоначалникот Фатмир Дехари, како договорен орган нарачател и ветеринарната станица „Центар“ од Кичево, потпишаа договор...

Приведено лицето коe со секира уби две кучиња во Аеродром

Полицијата вечерва го приведе лицето кое во септември со секира крвнички уби две кучиња во населбата Аеродром. Станува збор за Г.С. (17), а бил приведен...