Ознака: кучиња скитници

Ветеринарна станица ќе го решава проблемот со кучињата скитници во Кичево

Ветеринарна станица од Куманово, во договор со Општина Кичево, од денес ќе започне да го решава проблемот со кучињата скитници. Одлуката за овој договор...

Не можат ни свеќи на покојните да им запалат од агресивните...

Состојбата со кучињата-скитници во Кичево е толку загрижувачка, што за сите граѓани овие глутници претставуваат непремостлива пречка за нормална живеачка. Ги има насекаде каде...

Драчевец каснат од кучиња-скитници

Четириесет и шестгодишениот С.С. вчера попладне бил нападнат од кучиња-скитници на улицата Бранко Заревски во скопската населба Драчево. Вечерта во 19,20 часот од страна на...