Ознака: курди

Курдите бараат дипломатска и воена поддршка од Франција

Арапско-курдската коалиција во Сирија сака Франција „да изврши притисок врз Турција, за да таа ги прекине своите закани“ како и француските сили да ја...

Турски авиони нападнаа курдски позиции во северен Ирак

Турските воздухопловни сили извршиле воздушна операција врз местата Харкукм Синат-Хафтанин, Зап и Метина кои се наоѓаат во северниот дел на Ирак, при што се...

Франција се нуди да посредува меѓу Турција и сириските Курди

Франција се понуди да посредува меѓу Турција и Сириските демократски сили (СДФ), во кои доминираат борците на сириските Курди, соопшти Кабинетот на францускиот претседател...

Турската армија елиминира 11 курдски борци

Турската армија уби 11 курдски војници во турскиот пограничен округ Хатај. - Припадници на турските безбедносни сили, со поддршка од воздух, отворија оган и ги...