Ознака: Културно лето

Спуштена завесата на културното лето „Новаци 2019“

Синоќа пред околу 1.500 посетители, на спектакуларен начин со одржување на фестивалот „Избор на летен фолк хит на Македонија 2019“ и концерт на Јордан...

Од идната недела „Културно лето“ и во Карпош

Во oпштината Карпош од 29 до 31 август ќе се одржува „Културно лето - Карпош 2019 година“ на две локации, на плоштадот „Делфина“ (29...

Отворено културно лето „Три круши 2018“

Со два концерта на градскиот дувачки оркестар при МКЦ и КУД Китка синоќа свечено беше отворено културното лето „Три круши 2018”. - Културно лето „Три...